Att leda på distans

Många arbetar på distans på grund av Coronaviruset och det är ovisst hur länge det kommer att pågå. Som chef behöver du skapa en struktur för att få det dagliga arbetet att fungera, men också vara lyhörd för oro hos dina medarbetare.

Att leda på distans

När man inte ses fysiskt behöver vi skapa nya sätt att kommunicera via digital teknik och hitta nya forum att mötas i. Detta kan vara en utmaning för dig som är chef och har ett ledaransvar. ClaraHälsan erbjuder därför en kurs / handledning i utmaningen kring ”Att leda på distans”. Denna kurs vänder sig till chefer som önskar stöd i detta förändrade ledarskap.
 

Innehåll
Vi lyfter skillnaden mellan ordinärt ledarskap och att leda på distans. Deltagarna får grunderna och praktiskt användbara metoder för att kunna lyckas i sitt distansledarskap.

Kursen ger även konkreta tips om hur man kan motverka och förebygga riskfaktorer i den psykosociala arbetsmiljön när medarbetarna arbetar hemma.

Metod
Kursen hålls digitalt via Teams under två halvdagar.

I kursen kommer teorigenomgångar varvas med dialog i grupp. Det kommer även att vara vissa hemuppgifter mellan de två grupptillfällena för att få öva praktiskt i sin vardag.

Handledare
Josefin Elthammar, Organisationspsykolog
Rebecka Sefton, Leg. psykolog

Anmälan
Nu tar vi in intresseanmälningar till vårens öppna kurser. Klicka här för att anmäla ditt intresse, obs ej bindande.
Det finns även möjlighet att få kursen anpassad efter just ert företags behov. Kontakta oss för offert.

Pris
Pris per person: 7 990 kr (exkl. moms)
Observera att företag som är anslutna till AFA har möjlighet att söka stöd för minst hälften av kostnaden. Läs mer på afaforsakring.se

 

Se fler nyheter