Gratis frukostföreläsning Alkohol och droger – En arbetsmiljöfråga

Missa inte detta tillfälle där Mimmi Asplund Carlsson, behandlare vid skadligt bruk och beroendeproblematik, benar ut vad som är viktigt att tänka på för att minska skadligt bruk av alkohol och droger. Begränsat antal platser så anmäl dig redan idag!

Hur jobbar ditt företag för att motverka alkohol och droger på arbetsplatsen? Lagstiftningen ger en bra grund att skapa goda arbetsmiljöer och minska problem med skadligt bruk, men vi ser att detta är ett ämne där det kan vara svårt att närma sig medarbetaren och det beror ofta på osäkerhet kopplat till okunskap.

Under föreläsningen kommer vi att diskutera vikten av en tydlig och skriftlig alkohol- och drogpolicy som ett effektivt verktyg i det förebyggande arbetet. Vi kommer att gå igenom frågor som:

  • Vad är viktigt att inkludera i en alkohol- och drogpolicy?
  • Hur kan arbetsgivaren hantera situationer där de misstänker hög alkoholkonsumtion och/eller droganvändning hos medarbetare?
  • När är det lämpligt att införa slumpmässiga drogtester?
Pris: Gratis för våra kunder
Datum: Torsdagen den 22 februari
Tid: Frukost serveras från 07.00 och föreläsningen börjar ca 07.30
Plats: Clarahälsans mottagning, Gustaf Anders gata 15

På grund av begränsat antal platser får varje företag anmäla max två personer. Först till kvarn gäller! 

 

Välkommen med din anmälan!

 

Mimmi Asplund Carlsson är specialistutbildad inom beroendesjukdomar och jobbar som behandlare vid skadligt bruk och beroendeproblematik på Clarahälsan.
Mimmi kommer att dela med sig av sina insikter och erfarenheter, men först bjuder vi på en härlig frukost!

Se fler nyheter